Reacties gemeente op burgeriniatieven speelveld

image_pdfimage_print
Beste initiatiefnemers,
Het heeft wat (te) lang geduurd maar er is nu eindelijk voortgang. Zie onderstaand.  Ik heb zojuist Agnes de Bruin een mail gestuurd waarbij ik voorstel dat we nu op basis van deze informatie en jullie plan toch nog even nagaan wat de verdere mogelijkheden zijn. Deze week hebben we in de wijkpanel vergadering gekeken naar met name de financiële component en dit lijkt een goede basis om verder te kunnen.
Heb aan Agnes voorgesteld om hier in de wijk een gesprek te plannen en gelijk even naar het veld te lopen . Het ijzer smeden etc….
Gesprek kan bij mij thuis of misschien bij iemand die er nog dichter bij woont ;)
Zodra Agnes reageert kom ik terug op de mail.
Vriendelijke groet

Otto de Jong

Pieter Christiaanstraat 27

8935 DJ Leeuwarden

 
 
 
Van: “Bruins, Agnes”
Datum: maandag 11 april 2016 15:23
Aan: Otto de Jong
CC: “Reus, Anja”
Onderwerp: FW: Resultaat enquête inrichtingsplan speelveld Beatrisstraat

Hallo mijnheer De Jong,

Speeltoestellen:

Van jullie heb ik op mijn eerdere verzoek geen leveranciers van de robinia houten toestellen ontvangen. Daarnaast stond er op het initiatiefplan een  combinatietoestel met glijbaan, terwijl er al een glijbaan staat. Deze twee redenen hebben er toe geleid, dat mijn collega Jan van der Wal voornamelijk heeft gekeken naar de uitstraling van de toestellen, die er nu ook al staan (zoals de rode glijbaan en andere gekleurde toestellen)  en hoe jullie nieuwe toestellen hier het beste bij aansluiten. De voorgestelde toestellen zijn van metaal.

De plaatjes van de toestellen van Boer zijn bijgevoegd.

De plaatjes van de toestellen van Yalp kunt u vinden op de website: https://www.yalp.nl/

 

Banken:

In principe wil de gemeente het aantal banken in de openbare ruimte niet verder uitbreiden. Indien jullie tevreden zijn met een gemeentebank (vaak betonpoten met blauwe kunststof planken) kan een bank(en) elders uit de wijk – die niet gebruikt worden – verplaatst worden naar deze locatie. Het wijkpanel wordt gevraagd te zorgen voor de communicatie in de buurt waar de bank(en) verdwijnen en in de buurt waar de banken komen. (Men kan soms bezwaar hebben i.v.m. overlast voor hangjeugd).  Ook wordt het wijkpanel gevraagd de verplaatsingskosten te betalen. Per bank zijn de verplaatsingskosten uitgevoerd door de gemeente  € 280,00.

 

Nat grasveld:

De laatste tijd krijgen wij regelmatig klachten over natte velden. Dit heeft voornamelijk met de veranderende weersomstandigheden te maken. We zullen in eerste instantie niet direct deze locatie opnieuw profileren. In 2011 is het grasveld grotendeels opnieuw geprofileerd en ingezaaid.

 

Afkoop onderhoud:

De gemeente rekent alleen voor speeltoestellen afkoop onderhoud (Over het onderhoud van banken wordt geen afkoop onderhoud gerekend). Dit bedraagt 35 % van de aanschafwaarde van de toestellen en hun valdempende ondergronden (dus niet over de montagekosten, KLIC of vrachtkosten). Bijgaand ontvangt u de berekening van de – door Jan uitgekozen – speeltoestellen.

Voor dit afkoopbedrag zal de gemeente gedurende 10 jaar het beheer en onderhoud verzorgen (inspecties (2 x/jr), bijhouden logboeken, reparaties, schoonhouden en 1 x vervangen bij vandalisme). Indien de toestellen er na 10 jaar nog staan en niet afgeschreven zijn (herstelkosten zijn lager dan restwaarde van het toestel), zullen we mogelijk opnieuw een afspraak maken met het wijkpanel.

Houten uitstraling speelveld:

Indien u toch wilt dat er houten toestellen moeten komen, dan vragen we nieuwe offertes aan.

Indien het wijkpanel de houten bank(en) wil, zijn de kosten hiervoor volledig (aanschaf + plaatsingskosten) voor het wijkpanel.