Het speelveld en openbaarheid van bestuur.

image_pdfimage_print

onder de loep nemenAls je iets wilt weten over een plek in je omgeving , dan kun je te rade gaan bij de gemeente. In het kader van “openbaarheid van bestuur” helpen ze je graag verder.  Namens de redactie van Belangenbehartiging Pieter Christiaanpark ging ik dus op 3 december 2014 naar het Gemeente Huis. Ik haalde een nummertje bij de balie en vroeg ik aan de betreffende ambtenaar of ik  het dossier van ons speelveld aan de Beatrixstraat mocht inzien.  Dat was  prima.  Vrijdag  5 december zou het bij de balie klaar liggen.
Op donderdag 4 december werd ik om 9 uur s’ochtends gebeld door de heer Zouwen van de Gemeente  Leeuwarden.    Er was helaas geen dossier van aanwezig, en ook in het dossier van het Pieter Christiaanpark was daar geen informatie over te vinden.wob verzoek
Wel wist de heer Zouwen mij te vertellen dat de grond van het speelveld eigendom is van de Gemeente Leeuwarden.  De kadastrale gegevens zijn “Huizum F 2074”. Volgens het bestemmingsplan  Aldlan Pieter Christiaanpark van medio 2013 valt dit stuk grond onder de bestemming volgens artikel  6. Dit wil zeggen dat het  enkel  bestemd is als groen met speelvoorzieningen .
Inmiddels  hebben 67 bezoekers  via  de poll op onze site gestemd.  Van  60 stemmers  mag het kinderspeelveld niet verdwijnen.
3  februari  a.s. zijn een aantal bewoners van de Beatrixstraat uitgenodigd om de gewijzigde plannen van de nieuwe Aldlanstate te bekijken.  Wij houden u op de hoogte.

Martin van Mourik

Redactie www.pieterchristiaanpark.nl