Pieter Christiaanpark

image_pdfimage_print

Ons Pieter Christiaanpark.

pirinsWonen in het Pieter Christiaanpark moet een genot zijn. Vaak is dat ook zo, maar soms gebeuren dingen in of om onze wijk, waar je als individuele bewoner of als straat niet blij van wordt. Denk maar eens aan de geruchten dat ons speelveld voor de kinderen verdwijnt, de constante verkeersoverlast van het sluipverkeer, de gevaarlijke verkeersituaties op de kruisingen en in de bocht van de Beatrixstraat, maar ook de langs denderende melkvrachtwagens waarvan de Pieter Christiaanstraat bewoners last hebben.

Alleen is maar alleen.

alleenSamen kun je meer doen en kun je opkomen voor een beter leefklimaat in onze wijk.  Met een paar bewoners steek je een vinger omhoog, met alle bewoners maak je een vuist. Onze wijk is momenteel niet vertegenwoordigd in de wijkvereniging  van Aldlan. Maar willen we wat aan verkeersoverlast en veiligheid doen, of zijn er andere belangrijke problemen die aangepakt moeten worden, dan stopt dit niet buiten het Pieter Christiaanpark. Dat betreft vaak de hele wijk Aldlan en gaat soms nog verder. We hebben de wijkvereniging Aldlan dan ook hard nodig, maar zullen dan ook onze bijdrage aan hen moeten leveren.

Samenwerken is niet altijd makkelijk!

samenSoms botsen de belangen van de onderlinge bewoners. De ene straat heeft veel last van het verkeer, en de andere straat krijgt misschien last van mogelijke maatregelen. Er niet met elkaar overpraten helpt in ieder geval niet, en veroorzaakt wrevel.  Samen overleggen zorgt voor begrip, en samen naar oplossingen zoeken kan het alleen maar beter maken. En laten we eerlijk zijn, creatieve bewoners met creatieve oplossingen zijn er genoeg in onze wijk. Misschien krijgen we niet helemaal onze zin, maar beter wordt het er in ieder geval wel van.

Een bewoner schrijft.

verkeersddrempel“Ach, mét de verkeersdrempels er nog in werd er ook al te hard gereden, dus dat maakt niet veel meer uit”. Deze, of woorden van gelijke strekking, kreeg ik ………………………..lees het verhaal hier verder.

Dit verhaal is ingestuurd door Paul Faber uit de Mauritsstraat. Dankjewel voor je inzending. Jammer van de reactie van 14058. Maar laten we toch maar blijven bellen als het weer eens bijna mis gaat.

Wil je ook je verhaal aan je medebewoners kwijt?  Stuur het op naar onze redactie via het contactformulier of via mailadres: pieterchristiaanpark@hotmail.nl