Mailwisseling met wijkwethouder over speelveld.

image_pdfimage_print

28-01-2015

Geachte heer Van Mourik,

Ik heb uw e-mail in goede orde ontvangen en gedeeld met wethouder Koster. Zij is betrokken bij het speelruimtebeleid. Op enig moment kom ik er bij u op terug.

Met vriendelijke groet,

Harry van der Molen
Wethouder (Wijken en Dorpen, Beheer Openbare Ruimte, Bedrijfsvoering, Publieke Dienstverlening, Armoedebeleid, Aanpak

28.01.2015
Geachte heer van der Molen,
Vorige week hebben wij onderstaande mail verstuurd, maar mochten daar nog geen reactie op ontvangen. Mogelijk is het als spam, ongewenst bij u terecht gekomen. Bij deze nogmaals.
Uw reactie zien wij graag tegemoet
Namens de redactie  www.pieterchristiaanpark.nl
M.A. van Mourik
—————————————————————————————————————————————-
21-01-2015
Geachte heer Van der Molen,Belangenbehartiging Pieter Christiaanpark is een initiatief van een aantal bewoners van het Pieter Christiaanpark. Dit is onder andere ontstaan vanwege de verkeersproblematiek in de wijk, maar gaat ook over ontwikkelingen die impact hebben op de bewoners van ons park. In november is ook de site www.pieterchristiaanpark.nl  in de lucht gegaan. Deze site is het communicatieplatform  van de belangenbehartiging en heeft de bedoeling om saamhorigheid, begrip en openheid te bevorderen. Bewoners kunnen hier informatie vinden over plannen en ontwikkelingen in de wijk,  kunnen hun mening geven maar ook met voorstellen komen om de bewoonbaarheid van ons park te verbeteren.
Ook is onze medebewoner Otto de Jong onlangs betrokken bij het wijkpanel Aldlan.
In een van onze dossiers wordt het verdwijnplan van ons speelveld aan de orde gesteld.
In de nieuwbouwplannen van de Aldlanstate  heeft de directie van de Aldlanstate in haar prestaties aan de omwoners het speelveld van het Pieter Christiaanpark geruisloos geconfisqueerd om er een nieuw bejaardencomplex  te ontwikkelen. “Niet zo netjes van deze directie” vonden de bewoners van het Pieter Christiaanpark.  “We wonen er met zijn allen, en moeten het daarom samen doen.  Of je nu bejaard, kind of ouder bent”.
Om het belang te meten van ons speelveld, maar ook om deze verdwijntruc aan de orde te stellen, hebben wij een poll op de site geplaatst. Vanaf midden november 2014 mochten bezoekers op de site belangenbehartiging www.pieterchristiaanpark.nl  hun stem uitbrengen  op de vraag of het kinderspeelveld aan de Beatrixstraat moest verdwijnen. 18 januari was de laatste dag dat er gestemd kon worden. Daarna hebben wij de resultaten gemeten en op de site geplaatst. Wij menen dat het een goede zaak is om u als wijkwethouder, van de resultaten maar ook van de achtergronden, op de hoogte te stellen.
Definitieve resultaten poll “ons kinder speelterrein”.
De bezoekers hebben overduidelijk gekozen voor behoud van het speelveld. Er zijn 90 stemmen uitgebracht. Helaas heeft een en dezelfde bezoeker 21 keer gestemd voor het verdwijnen van ons speelveld. Dat zet de resultaten van de poll in een onjuist daglicht.   Gecorrigeerd  wordt het dus: 69 eerlijke stemmers waarvan 67 tegen de verdwijning, 1 voor de verdwijning van het speelveld en 1 stemmer wist het niet.  Een score met een overduidelijke conclusie.Bewoners van het eerste uur weten hoe dit speelveld ontstaan is. Dick Branderhorst legt op de site uit hoe dit destijds gegaan is . Via de link hieronder kunt u de uitleg lezen.
https://pieterchristiaanpark.nl/mail-dick-branderhorst-het-ontstaan-van-het-speelveld/Wie eigenaar van de grond is , en hoe het in het onlangs herschreven bestemmingsplan vermeld staat kunt u via deze link lezen.
https://pieterchristiaanpark.nl/het-speelveld-en-openbaarheid-van-bestuur/

Wij hopen dat deze problematiek uw aandacht krijgt en zien Uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groetNamens de redactie  www.pieterchristiaanpark.nl
M.A. van Mourik
Constantijnstraat 1
8935DH Leeuwarden