Overlast (sluip)verkeer

image_pdfimage_print

verkeersoverlastDe aanwoners van de Beatrixstraat zitten er al jaren mee in hun maag. Verkeersoverlast en gevaarlijke situaties. In de Aldlan wijkkrant die binnenkort uitkomst staat een artikel waarin 3 Beatrixgezinnen geïnterviewd zijn met hun ervaringen. Een afvaardiging van de aanwoners van de Beatrixstraat hadden op 28 oktober een bijeenkomst waarbij de Gemeente Leeuwarden en de wijkvereniging Aldlan ook was uitgenodigd. Helaas ging de Gemeente op het laatste moment niet op de uitnodiging in, maar stuurde ons wel een heldere update van het Verkeersplan.  Een informatieavond staat in ieder geval in het verschiet.  In deze bijeenkomst is het idee geboren om niet alleen als Beatrixstraat alleen verder te gaan, maar om samen te willen werken met alle bewoners van het Pieter Christiaanpark. Met deze website moeten we hiermee een start maken, en kunnen we  de eenheid en kracht van onze wijk uitstralen. Lees hier de mail “status update verkeersplan” van de gemeente Leeuwarden………

SAM_2452Nog meer suggesties van medebewoners. Van  Cor en Ina Sinnema mochten we een aantal foto’s ontvangen waardoor meer verkeersdeelnemers zich hopelijk aan de 30 km snelheid gaan houden. We hebben de gemeente over deze suggesties per mail op de hoogte gesteld.  Ga hier naar deze mail en bekijk ook de foto’s…..   

Brandmail naar wijkwethouder verkeersoverlast Beatrixstraat brandmailNamens de bewoners van de Beatrixstraat  is er een brandmail naar onze wijkwethouder gestuurd. De overlast is hierin zoveel en zo goed mogelijk  omschreven. De projectleider van het Verkeersplan heeft ook gevraagd om mee te denken en met voorstellen te komen.  In deze mail is ook een voorstel van een bewoner van  de Beatrixstraat meegestuurd.  Binnenkort zullen we het voorstel ook op onze site publiceren. Lees hier de brandmail die naar de wijkwethouder is toegestuurd………

Voorstel beperking sluipverkeer. kritischOnze kritische parkbewoner Dick Branderhorst  kwam met een doordacht voorstel om het sluipverkeer te beperken. Hij heeft zoveel mogelijk rekening gehouden met alle Pieter Christiaanpark bewoners.  Het voorstel is samen met de brandbrief opgestuurd naar de wijkwethouder en de betreffende ambtenaren. Dankjewel Dick voor al je moeite, en we wachten af hoe de deskundigen van de gemeente Leeuwarden hierover denken.  Bekijk hier de schets, en als je een mening of vragen hebt laat het dan weten via het contactformulier.

cor en ina bestaande situatieVoorstel beperking gevaarlijke situatie. Ter hoogte van de bocht Beatrixstraat nr. 45 heeft de familie Sinnema  al jaren last van gevaarlijke situaties als zij  met de auto vanuit de oprit de straat willen oprijden. Cor Sinnema  “We hebben veel last van de bussen die vlak voor de bocht bij ons huis sterk afremmen en vervolgens in de bocht weer gas geven. Bovendien maken de nieuwe bussen van Arriva veel meer lawaai dan de voorgangers van Connexxion. Ina Sinnema “Daarnaast hebben we veel  last van het sluipverkeer,  het harde rijden en de gevaarlijke verkeerssituaties vooral ook voor fietsende jeugd.   In de bochten vinden regelmatig gevaarlijke situaties plaats zoals bussen en auto’s die in tegengestelde richting tegelijk de bocht nemen, waarbij fietsers in het gedrang komen. Ook voor fietsers, komende uit de zijstraten Pieter Christiaanstraat, Mauritsstraat en Constantijnstraat,  ontstaan soms gevaarlijke situaties. Ik hoop niet dat er eerst een ongeluk moet gebeuren voordat er maatregelen worden getroffen.”  Bekijk hier de gevaarlijke bestaande verkeerssituatie en de creatieve oplossing van een medebewoner van ons park.

 Is het echt zo erg?
imagesM298PP9YFotopagina sluipverkeer:  life foto’s gemaakt door onze bewoners.       Klik hier voor de fotopagina sluipverkeer.                                           Heb je ook foto’s van andere vormen van verkeersoverlast of gevaar in onze wijk ( lege denderende bussen, vrachtwagens, scheurende vuilniswagens, wheelys (scooters die alleen op hun achterwiel door de straat crossen), shovels met of zonder aanhanger etc. Stuur ze op naar de redactie via mailadres pieterchristiaanpark@hotmail.com. Wij plaatsen ze dan op de fotopagina.