Plan voor groenstrook & speeltuin Beatrixstraat Leeuwarden

image_pdfimage_print

Van de groenstrook/speeltuin aan de Beatrixstraat in Leeuwarden wordt dagelijks gebruik gemaakt. Je kan er langs wandelen, er staat een bankje met wat speelvoorzieningen voor jonge kinderen, er zijn twee goaltjes op het grasveld.

Uitbreiding speeltuin 

Nu wordt vooral het voetbalveld gebruikt en dat is maar een klein deel van de groenstrook. Het zou veel aantrekkelijker gemaakt kunnen worden voor meerdere doelgroepen. Daarnaast is de afwatering van het grasveld niet in orde zodat het na een regenbui erg nat is. Hier moet dus ook iets aan gedaan worden. We stellen voor om het speelveld meer in te richten en het grasveld ter plaatse van de speelvoorzieningen te verbeteren.

We denken hierbij aan de volgende uitbreiding:

– een speelcombinatie met klimrek, glijbaan en schommels – bankjes

We kiezen voor natuurlijke materialen, zie:

acaciarobinia.nl,  duurzame hardhouten speeltoestellen

 

 

 

De bankjes en de speelcombinatie voor de jongsten zijn aan de noordkant van het veld gepland. Dit is het zonnige deel van het terrein en op enige afstand van het voetbalveld. Het voetbalveld voor de jeugd ligt al op de goede plaats. Zoals eerder aangegeven, moet de afwatering op deze plekken wel worden verbeterd.

Een schets van de uitbreiding van de speeltuin is hieronder weergegeven.

 

 

 

Nestkastenproject groenstrook 

Voor de natuurbeleving van de groenstrook wordt een nestkastenproject opgezet.  Met de jeugd in de buurt worden de nestkastjes gemaakt en in de bomen genummerd opgehangen. Jaarlijks worden nestkastjes met de jeugd bekeken en schoongemaakt. Via een oproep in de wijkkrant en website wordt het startsein gegeven en de jaarlijkse inspecties gemeld. Waarnemingen van nestkastbewoning kunnen via email of website tussentijds worden gemeld.Naast de nestkasten kunnen een aantal eendenkorven langs het Van Harinxmakanaal worden opgehangen.

Met vriendelijke groet,

 

Misja Sirag en Yep Zeinstra