Resultaat enquête speelveld Pieter Christiaanpark

image_pdfimage_print

Om het draagvlak voor het inrichtingsplan van het speelveld aan de Beatrixstraat te peilen, is er een enquête onder de bewoners gehouden. Voor de enquête zijn 80 flyers in het Pieter Christiaanpark en het aangrenzend deel van Rapenburg verspreid. Daarnaast is de enquête op de website PieterChristiaanPark gezet.  Het inrichtingsplan en de flyer zijn voor de volledigheid bijgevoegd.

In totaal zijn 22 reacties binnengekomen, waarvan 18 ingevulde flyers in de brievenbus en 4 via de website. Ze zijn, op één na, allemaal positief over het plan en vinden dat het speelveld opgeknapt en verder ingericht mag worden. De meeste mensen vinden alle voorstellen in het plan prima. Daarbij zijn de volgende suggesties gegeven:

Suggesties  Aantal reacties  Opmerkingen 
Geen huisjes of picknick banken 3 Trekt hangjongeren aan
Schommel 3
Nestschommel 2
Glijbaan 2
Wip 2
Wipkip 2
Rioolbuizen 2
Klimtouw, slingertouw aan boom 2
Speelcombinatie 2 Duurzaam hout i.p.v. plastic
Oud schip half ingraven 1
Jeu de boules 1 Iets voor ouderen
Basketbalpaal 1
Kabelbaan 1
Kaatsveld voor de jeugd 1

 

Conclusie en advies 

Kijkend naar de suggesties dient het inrichtingsplan als volgt te worden aangepast. De voorgestelde bankjes met tafel kunnen beter uit het plan worden gehaald om overlast van hangjongeren te voorkomen. Nestschommel, glijbaan en wip kunnen in de voorgestelde speelcombinatie van duurzaam hout gemaakt en geplaatst worden.  De huidige wipkippen zijn aan vervanging toe. Verder is een leuke avontuurlijke combinatie van rioolbuis en klim/slingertouw zeker te overwegen.

Iets voor ouderen, zoals een jeu de boules baan met bankjes, zou wellicht op het terrein van Aldlânstate of Erasmus gerealiseerd kunnen worden. Een goed voorbeeld is te zien op het terrein van Nijlânstate en ‘zo loopt jong en oud elkaar niet in de weg’.

In overleg met het wijkpanel en de gemeente werken we het inrichtingsplan voor het speelveld graag verder uit.

Met vriendelijke groet,

Misja Sirag en Yep Zeinstra