Veldbezoek Raadsleden een succes.

image_pdfimage_print

Slecht weer en een drassig buurtveld konden de raadsleden niet weerhouden om polshoogte te nemen van de gevolgen van de nieuwbouw Aldlânstate.  Afgevaardigden  Yep Zeinstra uit het Pieter Christiaanpark, Sietse van den Bosch uit  Goutum en Jan William van Dort  van Nieuw Rapenburg legden uit wat het voor hun achterban (minimaal 190 bewoners)  betekent als  er geen rekening wordt gehouden met hun belangen.

Er waren ook  50 bewoners gekomen. Opmerkelijk veel gezien het weer, maar ook met het gegeven dat veel mensen nog op hun werk moesten zijn. Zij volgden samen met de raadsleden en de initiatiefnemers de “gevolgen” wandeling.  Samengevat komt het erop neer, dat de positionering van het nieuwe gebouw een enorme impact heeft op de flora en fauna van deze groene long. Van het speelveld blijft weinig meer over, en veel bewoners krijgen ineens een enorm gebouw voor hun neus.  Omrop Fryslan deed een live verslag, en interviewde bewoners en raadsleden.  Op de site kun je via Home naar Omrop Fryslan waar je de foto’skunt  bekijken en radiofragmenten mag beluisteren. Ook de interviews met Yep Zeinstra en Desiree van Dijk-Atema (directrice Aldlanstate)  kun je daar bekijken.

Veel begrip was er, en er werden ook tips door de raadsleden gegeven. “je kunt met dit soort dingen, nooit vroeg genoeg zijn” werd er nog benadrukt.

De initiatiefnemers van deze dag, gaan een vervolg inplannen Zij willen in overleg treden met de gemeente Leeuwarden en Aldlânstate over mogelijke alternatieve locaties van de nieuwbouw op het terrein van  Aldlânstate. Daarvoor wordt op korte termijn een afspraak gemaakt met wethouder Henk Deinum en de directie van Aldlânstate.  We houden jullie op de hoogte.

Namens de initiatiefnemers een oprecht hartelijke dank voor alle aanwezigheid en steun.