Van kinderspeelveld naar Buurttuin

image_pdfimage_print

Op 8 september Raadsleden op veldbezoek

Het buurt/speelveld, het groen hieromheen maar ook langs het kanaal staan door de positie van de nieuwbouw van Aldlân in de verdrukking.  Raadsleden kunnen de situatie zelf bekijken, en komen vrijdag 8 september om 16.00 uur naar ons buurt en speelveld aan de Beatrixstraat. Naar de uitnodiging… Heb je dan ook even tijd,  kom dan ook om dit bezoek kracht bij te zetten. Nogmaals wij staan achter de bouw van huurwoningen voor ouderen, maar we willen dat de gemeente Leeuwarden haar belofte houdt en ons speel/buurtveld onaangetast laat. Ook de flora en de fauna in onze omgeving moeten blijven zoals het nu is. Het verkwanselen van openbaar groen aan de projectontwikkelaar hoort daar niet bij. Omkappen is zo gebeurd, maar het kost tientallen jaren voordat we hier weer  wat fatsoenlijk groen hebben.  Laat je stem horen en kom ook naar het veldbezoek!

Buurt/Speelveld voor de derde keer in de verdrukking.

in 2000 en in 2014 gebeurde het. Nu gebeurt het weer.  Met de nieuwbouwplannen van Aldlanstate wordt het buurt/speelveld drastisch verkleind, en grenzen de speeltoestellen pal aan de gevel van het nieuwe gebouw.  Praten en overleggen helpen niet, want de gemeente verwijst naar Aldlanstâte en Aldlanstâte zegt dat de gemeente het zo wil en geen oor heeft voor alternatieven. Ook het risico dat flora en fauna radicaal verdwijnen en dat de verkeersveiligheid en overlast toenemen hebben een aantal actieve bewoners doen besluiten een mail naar de Gemeenteraad te sturen. Het draait hier weer alleen om de centen, en de belangen van de omwoners worden weer aan hun laars gelapt.  Lees hier de mail……..         

Belgische Belegger koopt Aldlanstate op.

Van een oplettende bewoonster, mochten wij informatie ontvangen dat Aldlanstate verkocht is aan een Belgisch bedrijf. Weer een nieuwe schets was bij het artikel gevoegd. Helaas,  al het aanliggend groen aan het kanaal maar ook ons buurt/speelveld is weer verdwenen. Lapt de koper “AEDIFICA” de belangen van de omgeving van de om bewoners ook aan zijn laars, en werkt de Gemeente Leeuwarden  daaraan mee? Wij hebben het vandaag aan de nieuwe eigenaar gevraagd en zijn benieuwd naar het antwoord.   Bekijk hier de mail naar Aedifica en het artikel in Vastgoedjournaal.

Nieuwbouwplannen Aldlanstate.

Op  11 april werden de plannen door de Directie van Aldlanstate  gepresenteerd. Heb je de schetsen nog niet gezien dan kan op onze site. Door een fout is ons speelveld verkeerd ingetekend.  Die staat aan de Hempenserweg  gepositioneerd, terwijl dat gewoon op de bestaande plek aan de Beatrixstraat moet zijn. Naar de schetsen van de plannen…….. 

Bewoners Heerenhage verhuizen naar Aldlanstate.

In het blad Grootheerenveen vonden wij onlangs informatie over deze op handen zijn verhuizing.  Naar het artikel….

Gone with the wind!

De redactie heeft de afgelopen maanden proberen te onderzoeken hoe de grond van het speelveld van het Pieter Christiaanpark ineens, in de nieuwbouwplannen van Aldlanstate in 2014, verdwenen was. De gemeente Leeuwarden was destijds bij de nieuwbouwplannen betrokken. Hiervoor is een WOB verzoek bij de gemeente ingediend. Resultaat !  Weinig tot niets. Het dossier hierover is weggegooid, enkel het bezwaar van een aantal omwoners is teruggevonden. Volgens de gemeente, worden plannen die niet tot een vergunning leiden vernietigd.

Nieuws Speelveld Pieter Christiaanpark

Het plan voor het speelveld aan de Beatrixstraat is positief door de gemeente ontvangen  ‘Times flies’ … het is alweer een jaar geleden dat in de buurt een enquête is gehouden voor een op-knapbeurt van het speelveld aan de Beatrixstraat. Nagenoeg alle reacties waren enthousiast. Lees hier verder over de  laatste ontwikkelingen……..

Vergadering over Speelveld met gemeente.

Naar aanleiding van een door een aantal inwoners van de wijk gedane voorstel om het speelveld bij Aldlânstate te verbeteren is een eerste gesprek met de gemeente geweest. De gemeente gaat de mogelijkheden tot verbetering van de afwatering van het trapveldje onderzoeken. Ga hier naar de site van het wijkpanel en lees verder…

Laatste nieuws over het Speelveld.

Via het wijkpanel vernamen we de laatste berichten over de door een aantal bewoners ingezonden plannen voor de aanpassing van het speelveld. De gemeente gaat in gesprek met onze  initiatiefnemers.  Het voorgestelde budget is erg matig, en van het oorspronkelijke plan blijft weinig over. Burgerparticipatie staat hoog in het vaandel van B&W, maar de uitvoering strookt niet met deze visie.

Plannen speelveld. Otto de Jong van het wijkpanel  mailde ons  dat er overeenstemming met de gemeente is dat het speeltuintje opgeknapt gaat worden. Samen met het wijkpanel en de initiatiefnemers zal verder invulling worden gegeven aan het plan door middel van materialen uit de catalogus van de gemeente. Hiervoor zal de gemeente een voorstel doen. Het plan is nu om na de winter te starten met de opknapbeurt.

Enquete Speelveld !

Je mening is belangrijk.Deze week hebben een aantal actieve bewoners, een enquete in de buurt geflyerd. Er staan een aantal voorstellen in maar ook de mening van de bewoners is belangrijk.  Wij zouden het erg waarderen als je  de enquete ingevuld in de brievenbus van de Beatrixstraat 51 deponeert. Er staat 1 belangrijke vraag , namelijk ” Ik vind dat het speelveld wel/niet verder ingericht moet worden” . Daarnaast kun je suggesties insturen. De resultaten gaan ook naar het wijkpanel en zullen gebruikt worden om samen met de Gemeente Leeuwarden rond de tafel te gaan zitten.

Enquete kwijt. of niet ontvangen ! Geen probleem. Print hier het enquêteformulier en deponeer het alsnog in de brievenbus van de Beatrixstraat 51.  Mailen kan ook. Stuur je mail met je antwoord en eventuele suggesties naar pieterchristiaanpark@hotmail.com  of gebruik het contact formulier op onze site. www.pieterchristiaanpark.nl/contact

Draagvlak, renovatie en aanpassing speelveldplannen.  Omdat ook de naaste omgeving van ons park veel bewoners kent willen we proberen ook deze bewonersgroepen bij de plannen van het speelveld te betrekken.  Denk maar eens aan Aldlanstate, Erasmus en de Averoresidentie.   Belangenbehartiging heeft deze partijen aangeschreven om mee te denken en te doen. We hopen dat we snel een antwoord krijgen.  Ga hier naar de brief aan de voorzitter van de vereniging van eigenaren van de Averoresidentie.

Plannen moderniseren/verbeteren speelveld vraagt om nadere analyse en mening van om en bewoners.  Vanuit het wijkpanel is belangenbehartiging Pieter Christiaanpark gevraagd om de ingezonden plannen verder te onderbouwen. De initiatiefneemsters  Misja Sirag en Sara Kroos maken een plan hiervoor en ook de mening van de om en bewoners van het Pieter Christiaanpark  te polsen. Zij komen er binnenkort weer op terug.

wipkipBewoonsters bedenken plan voor speelveld. We kennen allemaal het speelveld wel. Balletje trappen, spelen op het wipvarken,  koppeltje duiken op de rekstok. Maar het is allemaal wat verouderd.  Heeft het geregend dan blijft het water een tijd staan, maar ook de speelatributen hebben hun beste tijd gehad. De veer van de wipkip is bijna lam, dus uitkijken dat je met je hoofd niet over de grond schampt.  Twee bewoonsters pakten pen en papier en schetsen hun ideeën,  om het achterstallig onderhoud geteisterde speelveld op te pimpen,  zodat de jeugd er veilig kan blijven spelen. Maar daarvoor is geld nodig. Inmiddels heeft Otto de Jong het plan in de vergadering van het wijkpanel ingebracht. Het wijkpanel heeft beloofd het ook bij de gemeente aan te kaarten. Ga hier naar de ideeën….   Op “reageer” is ook een reactie van een van de initiatiefneemsters binnengekomen. Zij pleit voor een veilige verkeersovergang naar het Speelveld. Kinderen kunnen dan veiliger oversteken. Reactie hierover lezen ? Ga naar “reageer”.

Aldlanstate heeft haar bouwplannen aangepast. Vorig jaar juli werd het bouwplan van de nieuwe Aldlanstate gepresenteerd. De vele kritische opmerkingen vanuit de omgeving, is voor de directie aanleiding geweest om de plannen aan te passen. Het openbaar speelterrein aan de Beatrixstraat blijft buiten de bouwplannen. Onze kinderen en kleinkinderen kunnen daar blijven spelen.  Inmiddels zijn 2 bewoonsters , Sara Kroos en Misja Sirag, aan het onderzoeken of het speelterrein opgewaardeerd kan worden.  Een van de speelattributen “de wipkip” is zo versleten door het gebruik dat kinderen die er gebruik van maken bijna de grond raken.  Ook het oversteken vanuit de wijk naar het speelterrein is door het drukke sluipverkeer voor onze kinderen nog te gevaarlijk.  Jaarlijks rijden hier tussen de 1 a 1,5 miljoen auto’s langs.

Definitieve resultaten poll “ons kinder speelterein”. De bezoekers hebben overduidelijk gekozen voor behoud van het speelveld. Er zijn 90 stemmen uitgebracht. Helaas heeft een en dezelfde bezoeker 21 keer gestemd voor het verdwijnen van ons speelveld. Dat zet het resultaat van de poll in een onjuist daglicht.   Gecorrigeerd  wordt het dus: 69 eerlijke stemmers waarvan 67 tegen de verdwijning en 1 voor de verdwijning van het speelveld en 1 stemmer wist het niet.  Een score met een overduidelijke conclusie. We hebben de resultaten inmiddels ook aan de Gemeente Leeuwarden en aan de directie van Aldlanstate aangeboden. Naar de mail………….

Het speelveld en openbaarheid van bestuur. Als je iets wilt weten over een plek in je omgeving , dan kun je te rade gaan bij de gemeente. In het kader van “openbaarheid van bestuur” helpen ze je graag verder.  Namens de redactie van Belangenbehartiging Pieter Christiaanpark ging ik dus op 3 december 2014 naar het Gemeente Huis. Lees hier verder…………

en weg is ons speelveld

 

Dick Branderhorst : het ontstaan van het speelveld aan de Beatrixstraat.

Wij plaatsen een oproep op de site, of er bewoners waren die meer wisten over het speelveld  aan de Beatrixstraat. Dick Branderhorst heeft het ontstaan van het speelveld destijds van dichtbij mogen volgen. Hij stuurde ons een verrassende mail hierover. Lees hier de tekst van de mail.

 

en weg is ons speelveld

en weg is ons speelveld

Ons speelveld door Aldlanstate geannexeerd

Op 4 juli 2014. kregen de omwoners  van de Aldlanstate  de nieuwbouwplannen van de Aldlanstate bezichtigen. Wat meteen opviel was dat het ons speelveld aan de Beatrixstraat geannexeerd werd door de bouwplannen van de Aldlanstate. Met andere woorden “geen speelveld voor onze kinderen en kleinkinderen meer”. Als compensatie was in de plannen een voorziening ingetekend aan de Hempenserweg, ver van onze wijk en tussen alle ouderen voorzieningen. Ook waren er een aantal nieuw te bouwen woonhuizen ingetekend.  Tja! Het geld moet toch ergens vandaan komen. De families “Ransuil” en “Rood bonte specht” zullen we samen met alle andere dieren moeten gaan missen.

Weet iemand hier meer van ?  Laat het ons weten. Alle ontwikkelingen zullen wij delen via onze site.

 

4 Antwoorden op “Van kinderspeelveld naar Buurttuin”

  1. Erik

    Er is in de directe omgeving al zo weinig voor (kleine) kinderen, dus het speelveldje moet zeker blijven. Sterker nog, het mag best uitgebreid worden. Wel moet zo veel mogelijk voorkomen worden dat het een hangplek voor blowende pubers gaat worden.

  2. Ine en Kees

    Onze kinderen gaan er graag een balletje trappen! En ze vermaken zich er vaak ook met andere kinderen uit de wijk. Het veld moet dus blijven!

  3. admin

    Als mijn kleinkinderen op bezoek zijn, dan gaan ze elke keer naar het speelveld. Misschien staan er maar weinig speeltoestellen, maar ze vermaken zich daar toch prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.